Avisen i Undervisningen

Avisen i Undervisningen (AiU) er et gratis tilbud fra en kreds af journalistiske medlemsvirksomheder til landets grundskoler og ungdomsuddannelser.

Primært dagbladsvirksomheder står bag indsatsen, som går ud på at medvirke til uddannelsen af kommende generationer som kritiske og kompetente mediebrugere.

AiU’s største aktivitet er kampagnen Nyhedsugen. Her kan 6.-10. klasse og ungdomsuddannelserne (HF, HHX, HTX, STX, AVU, EUD) få fire ugers adgang til e-aviser og digitale nyhedstjenester fra de medievirksomheder, der deltager i samarbejdet. I Nyhedsugen konkurrerer 6.-10. klasse endvidere om at lave den bedste avis og/eller webavis, som bliver præmieret med op til 25.000 kr.

Blandt AiU’s øvrige tilbud til skolerne tæller Mediehåndbogen, som er et gratis opslagsværk om journalistik, nyheder samt Avislayouteren, som er et online program til layout af elevernes egne aviser.

AiU samarbejder med Danmarks it- og medievejlederforening, Dansklærerforeningen og Pædagogisk LæringscenterForening om gennemførelsen af Nyhedsugen.

Styregruppen for Avisen i Undervisningen
Formand: Vakant
Sekretær: Aslak Gottlieb
Poul Kjærgaard, Fyens Stiftstidende
Palle Høj, Frederiksborg Amts Avis
Michael Dyrby, BT og Metroxpress

For yderligere information: Avisen i Undervisningen

Aslak Gottlieb

Undervisningskonsulent, lærer
aslak@danskemedier.dk
Mobil: 41 40 49 58
Dir. tlf:
Avisen i Undervisningen. Børn og unge. Uddannelse. Kampagneledelse.

Kristoffer Ansbak Petersen

Studentermedhjælper, stud.scient.
kristoffer@danskemedier.dk
Mobil:
Dir. tlf: Send mail for opringning
Avisen i Undervisningen. Skolekontakt. Brugersupport. Kampagnelogistik.